Varm gräslöksås

Varm gräslöksås
Foto: TV4

Den här såsen passar bra till de flesta fiskrätter.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl grädde (valfri fetthalt)
  • 1 dl kraftig fiskfond
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 50 g smör
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 tsk majsstärkelse

Gör så här

  1. Häll vin, grädde och fiskfond i en kastrull. Koka upp och låt sjuda på svag värme i ca 15 minuter. Ta av såsen från värmen.
  2. Rör ut majsstärkelsen med vitt vin och red av såsen. Hetta upp men låt inte såsen koka mera. Krydda med salt och peppar. Lägg i smöret klickvis precis före servering och tillsätt gräslöken sist.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept