Varm couscoussallad med torsk och hemgjord hummus

40 m
4
Varm couscoussallad med torsk och hemgjord hummus
Foto: TV4
40 m
4

Du behöver

Hummus

  • 400 g kikärtor på burk (250 g avrunna)
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • 1 knivsudd spiskummin
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • ca 1,5 dl olivolja
  • ca 3 msk vatten
  • 0,5 citron, pressad saft
  • salt och peppar

Couscoussallad

  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 1 rödlök
  • 3 dl couscous
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 1 rejäl bunte slätbladig persilja, grovt hackad
  • 1 dl pistagenötter, grovhackade
  • 0,5 citron, pressad saft
  • 0,5 dl olivolja

Torsk

  • 700 g torskrygg (4 bitar à 175 g)
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm milt chilipulver
  • olivolja, att steka i

Till servering

  • 1 citron, klyftor

Gör så här

  1. Hummus
    Lägg kikärtor, tahini, riven vitlök samt spiskummin i en bunke. Mixa slätt med stavmixer och smaka av med citron och salt. Toppa med lite olivolja, vatten och hackad persilja över.
  2. Couscoussallad
    Koka upp buljongen. Häll i couscous samt 1 msk olivolja, dra av plattan och låt svälla i 5 minuter. Fluffa upp med gaffel.
  3. Dela zucchini och aubergine på längden och skiva sedan på längden det tunnaste som går. Skär rödlök i tunna båtar och lägg alla grönsakerna på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Pensla med olivolja, salta och peppra. Grilla på 250 grader till grönsakerna börjar få sotade kanter.
  4. Blanda sedan med couscous, pistagenötter, persilja och smaka av med olivolja, citronsaft samt salt och peppar.
  5. Torsk
    Salta och peppra torsken. Blanda spiskummin, chilipulver, paprikapulver och badda in fisken i kryddorna. Stek i olivolja ca 3 minuter per sida.
  6. Servera fisken genast med couscoussallad, hummus och citronklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept