Varm couscoussallad med rostade rotfrukter

Varm couscoussallad med rostade rotfrukter
Foto: TV4

Servera salladen varm eller ljummen. Vill du pynta lite extra blir det både gott och vackert med strimlade torkade aprikoser och granatäppelkärnor. Mandeln kan bytas ut mot någon annan nöt eller uteslutas.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 dl couscous
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 100 g färsk spenat
  • 1 palsternacka
  • 20 g bit kålrot
  • 30 g bit selleri
  • 1 morot
  • 1 stor potatis
  • 1 röd lök
  • 1 dl rostad mandel
  • olivolja
  • 1 citron
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 knippa färsk koriander

Gör så här

  1. Skär kålrot, selleri och lök i bitar. Skär palsternacka och morot i stavar. Lägg på ett ugnssäkert fat och ringla över olivolja. Rosta i ugnen 15 minuter, 200°.
  2. Koka under tiden upp buljongen. Lägg couscousen i en vid skål. Häll över den kokande buljongen. Lägg över plastfolie och låt det svälla i 10 minuter. Fluffa upp couscousen med en gaffel.
  3. Lägg i rotfrukterna, spenaten och den rostade mandeln och blanda. Ringla över olivolja och saften av en pressad citron. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Strimla koriander och blanda med yoghurten. Servera i separat skål.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept