Varm chokladpudding med polenta

Varm chokladpudding med polenta
Foto: TV4

Pröva en annorlunda sorts chokladpudding! Den här lagas av choklad och polenta och serveras varm.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 140 g smör
  • 140 g mörk choklad
  • 1 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 äggulor
  • 25 g polenta
  • 1 msk vetemjöl
  • kakaopulver
  • smör till formarna

Gör så här

  1. Smörj 6 små formar med smör och strö i kakao. Kyl formarna. Sätt ugnen på 160°.
  2. Smält smör och choklad och rör ihop. Häll socker i en stor skål. Lägg i ägg och äggulor, och rör ihop med en mixer i ungefär 5 minuter eller tills smeten blivit vit. Häll i chokladröran, lite i taget, under omrörning. Blanda polenta och mjöl i en annan skål och tillsätt sedan smeten.
  3. Fyll formarna till hälften med chokladsmeten. Baka i ugn i ca 12 - 14 minuter, tills puddingen är fast på toppen och lös inuti. Lossa puddingen med en vass kniv och stjälp upp.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept