Vårlig sallad

Vårlig sallad
Foto: TV4

Arrangera salladen vackert på ett fat med varje grönsak i grupp för sig. Tryffelersättningen kan gott hoppas över, det ger bara ett lyxigare intryck.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 stånd fin grönsallad
  • 2 stånd endivesallat
  • 1 paket frysta haricots verts
  • några stora fina champinjoner
  • 6-8 kokta kalla jordärtskockor eller färsk potatis, eventuellt fryst
  • 20 valnötskärnor
  • 200 g god skivbar pastej
  • 1 burk tryffelersättning
  • Dressing:
  • 3 msk druvkärnsolja
  • 1 msk vinäger
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka bönorna lätt.
  2. Lägg ut sköljda och väl avrunna salladsblad över halva tallriken.
  3. Fördela sedan grönsakerna i vackra grupper, endiverna delas.
  4. Lägg sist på den skivade pastejen och garnera med hackad tryffelersättning och valnötter.
  5. Salladen kan mycket väl serveras utan dressing, i annat fall passar den föreslagna dressingen fint.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept