Vårigt med Jacob Wismar

Nu är nässlorna och maskrosbladen som bäst. Det har Jacob Wismar tagit fasta på och gjort två underbart våriga recept.

Du vet väl att även ogräser som nu växer sig starkt även går att äta. Gratis och garanterat ekologiskt!

Maskros
Maskrosbladen ska vara så små och späda som möjligt . Skölj dem noga. Smaken påminner om rucola, men lite bittrare. Ta gärna bort mittnerven på bladet, där är bitterämnena är koncentrerade. Maskrosblad är ika på flavonoider och C-vitaminer. Maskrosen har använts i flera hundra år inom folkmedicinen, bland annat för att stimulera matsmältningen.

Brännässla
Smaken på nässlor påminner om spenat, men ännu fylligare. För nässelsoppa ska du välja små, späda skott. Tänk på att ha handskar när du plockar nässlorna!
Nässlor är väldigt nyttiga. Innehållet av både av vitaminer och mineraler, bland annat kalcium och järn är stort.

Två våriga recept från Jacob Wismar