Vårgryta med skinka

Vårgryta med skinka
Foto: TV4

Snabbt och gott en vårkväll.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 stånd fänkål, skivad
  • 4 salladslökar, skivade
  • 1 slanggurka, i bitar
  • 1 burk hela tomater
  • 10 basilikablad
  • salt och svartpeppar
  • 8-10 skivor rökt skinka, ej för tunna
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • 1 tsk körvel
  • 1 msk röd pimento, finhackad
  • hackad persilja
  • matfett till stekning

Gör så här

  1. Fräs löken lätt i lite matfett i en gryta. Lägg i fänkålen, salladslökarna och slanggurkan och smula ner buljongen. Krydda och slå på vinet.
  2. Låt grytan småputtra under lock tills grönsakerna känns nästan mjuka. Sila av spadet på tomaterna och lägg dem i grytan. Koka klart.
  3. Vik ihop skinkskivorna och stick ned dem här och var. Strö på persilja och pimento och servera med nykokt färskpotatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept