Toscakaka

Toscakaka
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Från Vår kokbok

Baka toscakaka till någon du tycker om! Här är ett recept på toscaglasyr som sätter guldkant på din kaka. Använd pistage, mandel eller hasselnöt, eller varför inte blanda?

Här är vårt mest populära recept på

saftig sockerkaka!


26 oktober 2009
Visa mer

Du behöver

  • 1 sats saftig sockerkaka, se andra recept

Toscaglasyr

  • 3 dl mandel, hassel-, eller pistagenötter
  • 75 g smör
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 1,5 msk mjölk

Gör så här

  1. Smörj och bröa en springform, ca 25 cm i diameter. Gör kaksmeten och grädda den nätt och jämnt färdig ca 25 minuter i nedre delen av ugnen-
  2. Toscaglasyr: Hacka mandel eller andra nötter. Smält fettet i en kastrull. Tillsätt socker, sirap och mjöl och mjölk. Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknat.
  3. Rör ner mandel eller nötter. Bred glasyren över kakan. Sätt upp kakan högra upp i ugnen och grädda tills glasyren fått färg, ca 15 minuter.
  4. Låt kakan svalna innan den tas ut ur formen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept