Vaniljparfait med nektariner

Vaniljparfait med nektariner
Foto: TV4

Sommartid kan du naturligtvis servera parfaiten som dessert efter grillmiddagen. Då grillar du nektarinerna på träkolsgrill istället.

9 september 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 3 st äggulor
  • 4 msk florsocker
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker

Till servering:

  • 6 st nektariner

Gör så här

  1. Vispa äggulorna hårt med florsockret. Vispa grädden, tills den är lite hårdare än filmjölk i konsistens. Blanda ner vaniljsocker i de vispade äggulorna och blanda grädden i äggblandningen. Frys i 5-6 timmar i en rund, hög form.
  2. Ta ut parfaiten och låt den tina i kylskåp i ca 15 minuter före servering. Dela nektarinerna och ta ut kärnorna. Grilla dem hastigt i het panna.
  3. Lägg upp de varma nektarinerna runt parfaiten och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept