I samarbete med Philadelphia

Vaniljcheesecake med Oreo

20 m + tid i kyl
10
Philadelphia 12 Vaniljcheesecake med Oreo
Foto: Philadelphia

Krämig vaniljcheesecake med oreobitar i, toppad med färska jordgubbar.

24 mars 2017
20 m + tid i kyl
10

Du behöver

  • 240 g Oreo-kex
  • 40 g smör,smält
  • 350 g Philadelphia Classic Naturell
  • 100 g socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2-0,5 dl grekisk yoghurt
  • 3-0,5 tsk gelatinpulver
  • färska jordgubbar, lite extra Oreo-kex i grova bitar

Gör så här

  1. Lägg 160 g av Oreokexen i en matberedare och blanda till fina smulor. Tillsätt smält smör och blanda ihop.
  2. Tryck ut blandningen i botten på en 20 cm springform. Grovhacka de resterande 80 g kexen och lägg åt sidan.
  3. Smält gelatinpulver enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Vispa ihop Philadelphia, socker och vaniljsocker till en jämn blandning. Tillsätt gelatin och yoghurt. Blanda i de resterande Oreo-kexen och häll allt över kexbotten.
  5. Låt stå i kylskåp i 3 timmar eller tills kakan har stelnat. Garnera med jordgubbar och Oreo-kex innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Philadelphia

Fler goda recept

Fler från Philadelphia

Visa alla recept från Philadelphia