Vetebullar med vaniljfyllning och hackade nötter

1,5 h
40 bullar
Vaniljbullar
Foto: TV4

En variant av pariserbröd, men enklare att baka och minst lika goda. Med färdig vaniljkräm blir det ännu smidigare!

26 januari 2009
Visa mer
1,5 h
40 bullar

Du behöver

Vetebullar

  • 200 g smör
  • 1 ägg
  • 2 dl ljummen mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 8-10 dl vetemjöl

Fyllning

  • ca 50 g mjukt smör
  • 2 dl tjock vaniljkräm

Topping

  • 1 uppvispat ägg
  • 50 g hackade nötter

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg och mjölk och rör ut jästen i detta. Tillsätt smör, socker och vaniljsocker. Arbeta till sist in så mycket mjöl att degen blir smidig och inte kladdar. Låt jäsa i 30 minuter.
  2. Dela degen och kavla ut två avlånga bitar. Bred över smör och vaniljkräm och rulla ihop. Skär längderna i bitar och ställ dem i pappersformar. Låt jäsa 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 275 grader.
  4. Pensla bullarna med ägg och strö över nötterna. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept