Vanilj och hjortron brûlée

Vanilj och hjortron brûlée
Foto: TV4

Brûlée är desserten du ska välja om du vill förbereda och sedan bara lägga sista handen vid rätten före servering. Succé garanteras.

20 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl hjortron
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 st vaniljstång
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 2 msk socker
  • 6 st äggulor
  • 0,5 dl rårörsocker till gratinering

Gör så här

  1. Värm ugnen till 150°. Lägg hjortron och socker i en kastrull. Hetta upp, sänk värmen och sjuda under omrörning i 3 minuter. Fördela hälften i fyra ugnssäkra portionsskålar och låt svalna.
  2. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk, grädde och socker i en kastrull tillsammans med vaniljfröna och stången. Ta sedan upp vaniljstången. Vispa äggulorna i en skål. Slå den heta gräddmjölken över äggen under vispning. Fördela äggsmeten i formarna och ställ dem i en långpanna. Fyll långpannan med vatten så att det står två centimeter högt. Grädda i ca 20 minuter eller tills krämen stelnat. Låt svalna. Hit kan rätten förberedas.
  3. Strö över råsocker och ställ under grillen i 250 graders ugnsvärme, cirka två minuter eller tills sockret smält och blivit brunt och bubbligt. Lägg den sparade hjortronsylten på. Servera omedelbart.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept