Vanilj- och citronkaffe

Vanilj- och citronkaffe
Foto: TV4

Det här är en rolig variant på festdryck. Beräkna minst 6 timmar för att kaffetärningarna ska frysa ordentligt. Du kan byta ut vaniljsockret mot en liten bit vaniljstång. Receptet ger fyra glas.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,5 dl socker
  • 1,5 dl starkt kaffe
  • 0,25 tsk vaniljsocker eller vaniljstång
  • 1 tsk Rivet skal av citron
  • 7 dl kallt vatten
  • en istärningslåda
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk kanel

Gör så här

  1. Brygg kaffet. Lägg sockret i en skål och häll på kaffet. Rör så att sockret smälter.
  2. Låt svalna något. Skrapa ner vaniljfröna med en tesked eller häll i vaniljsockret. Raspa ner citronskalet. Häll i det kalla vattnet och rör om. Slå i en istärningslåda och frys till isbitar.
  3. Vispa grädden lätt och smaksätt med kanel. Fyll fyra höga glas med istärningarna. Häll grädde över. Servera med tjockt sugrör.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept