Vänernlöjrom på surdegstoast

Vänernlöjrom på surdegstoast
Foto: TV4

Vänernlöjrom på surdegstoast

Av: Linda - Sunne

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

20 m + 2 h

En förrätt med smaker från Värmland! Vänernlöjrom på surdegstoast garnerad med granskott, lingon och rödlök.

Dryck: Campo Viejo (7782), Cava Brut Reserva, Spanien

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 200 g vänernlöjrom
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 8 msk crème fraîche
  • 0,5 rödlök, hackad
  • citron, skalet
  • lingon
  • granskott

Gör så här

  1. Lägg löjrommen i ett kaffefilter och ställ det i en mugg eller glas, låt stå i kylen och rinna av i ca 2 timmar.
  2. Smörstek brödet i stekpanna och stansa ut till runda bitar. Låt svalna. Lägg på 2 msk crème fraiche på varje skiva.
  3. Dela upp löjrommen i 4 lika stora delar. Fyll en äggkopp med vänerlöjrom, vänd uppochner och lägg på respektive brödskiva.
  4. Garnera med hackad rödlök, rivet citronskal, lingon och granskott.