Vaniljpannacotta toppad med rabarberkompott och hasselnöts- och cornflakescrumble

Du behöver

Vaniljpannacotta

  • 6 dl grädde
  • 2 st gelantinblad
  • 6 msk socker
  • 2 st vaniljstänger

Rabarber- och äppelkompott

  • 300 g rabarber
  • 1 st äpple
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1 st kanelstång

Crumble

  • 4 msk skalade hasselnötter
  • 3 msk havregryn
  • 4 msk cornflakes
  • 2 msk flytande honung

Gör så här

  1. Vaniljpannacotta: Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden med sockret och de hela vaniljstängerna.
  2. 2. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och tillsätt i grädden. Rör till en slät smet.
  3. 3. Plocka upp vaniljstängerna och släng. Häll upp smeten i shot glas och sätt in i kylen att stelna cirka 3 timmar.
  4. Rabarber- och äppelkompott: Ansa rabarbern och skär den i ca 2 cm breda bitar. Skala, kärna ur och klyfta äpplena och skär dem ungefär lika stort. Småkoka rabarber och äpplen med en smörklick i en rymlig gryta.
  5. Tillsätt honung, ingefära, kanel. Låt rabarbern koka mjuk men inte till puré. Det mesta av vätskan skall koka bort.
  6. Crumble: Rosta nötter, havregryn och cornflakes i torr panna, tillsätt honung och rör runt.
  7. Upplägg av pannacotta: Ta ut shotglasen ur kylen och toppa med rabarberkompott och crumble.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept