Valnötsbröd

Valnötsbröd
Foto: TV4

Valnötter ger bröden god smak och lite trevligt tuggmotstånd. Har du grönmögelost hemma, t.ex. Kvibille ädel? Servera den till!

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, 37°
  • 2 tsk salt
  • ca 50 g valnötskärnor
  • 5 dl rågsikt
  • 8-9 dl lantvetemjöl

Gör så här

  1. Rör ut jästen med vatten. Tillsätt salt. Hacka valnötskärnorna och arbeta in resten av ingredienserna till en smidig deg. Knåda, täck och jäs 30 minuter.
  2. Knåda väl på bakbordet. Forma två limpor, stryk lite vetemjöl på ovansidan och lägg dem på en plåt med bakpapper. Täck och jäs 40 minuter.
  3. Värm ugnen till 200°. Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 minuter, tills bröden är klara. Låt svalna på galler under bakduk.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept