Vallmopanerad lax med gräddkokt pasta

Vallmopanerad lax med gräddkokt pasta
Foto: TV4

Snabbt och lätt lagar du den här läckra laxpastan. En riktig fredagsrätt för den som vill äta både gott och snabbt.

12 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g lax
  • 2 tsk vallmofrön
  • salt och malen vitpeppar
  • 4 portioner pasta
  • 1,5 dl grädde (valfri fetthalt)
  • 1 vitlöksklyfta
  • persilja

Till servering:

  • balsamvinäger
  • citronklyftor
  • dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200° och täck en plåt med folie. Skär upp laxen i 4 bitar och lägg på plåten med skinnsidan nedåt. Strö över salt, peppar och vallmofrön och ugnsbaka i 20 minuter. Ta loss laxbitarna från skinnet.
  2. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll grädden i en kastrull, pressa ner vitlöken och krydda med salt, peppar och persilja. Låt grädden koka ihop tills den blir tjock. Vänd ner den kokta pastan i grädden.
  3. Fördela pastan i 4 djupa, varma tallrikar. Lägg en laxbit på varje portion. Droppa balsamvinäger runt om och dekorera med citronklyftor och dill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept