Vallmopanerad lax med gräddkokt pasta

Vallmopanerad lax med gräddkokt pasta
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Vallmopanerad lax med gräddkokt pasta

11 ingredienser

Snabbt och lätt lagar du den här läckra laxpastan. En riktig fredagsrätt för den som vill äta både gott och snabbt.

Ingredienser

portioner
  • 600 g lax
  • 2 tsk vallmofrö
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 port pasta
  • 1,5 dl grädde
  • 1 klyfta vitlök
  • persilja

Till servering:

  • balsamvinäger
  • citron, klyftor
  • dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200° och täck en plåt med folie. Skär upp laxen i 4 bitar och lägg på plåten med skinnsidan nedåt. Strö över salt, peppar och vallmofrön och ugnsbaka i 20 minuter. Ta loss laxbitarna från skinnet.
  2. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll grädden i en kastrull, pressa ner vitlöken och krydda med salt, peppar och persilja. Låt grädden koka ihop tills den blir tjock. Vänd ner den kokta pastan i grädden.
  3. Fördela pastan i 4 djupa, varma tallrikar. Lägg en laxbit på varje portion. Droppa balsamvinäger runt om och dekorera med citronklyftor och dill.