Vallmobröd

Vallmobröd
Foto: TV4

Fina små förrättsbröd som även kan bakas ut som en stor fläta. Grädda då i 200° i 30-40 minuter.

26 januari 2009
Visa mer
20

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 3,5 dl vatten, 37°
  • 25 g smör, smält
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • ca 9 dl vetemjöl special
  • 1 ägg till pensling
  • vallmofrö till dekor

Gör så här

  1. Rör ut jästen med vatten. Arbeta in smör, salt och uppvispat ägg. Tillsätt mjölet lite i sänder till en smidig deg. Knåda noga, täck och jäs 30 minuter.
  2. Knåda degen på bakbordet. Rulla ut två längder, dela varje i 10 bitar. Lägg dem på plåt med bakpapper. Klipp två djupa snitt i varje bröd. Jäs 20-30 minuter.
  3. Värm ugnen till 250°. Pensla med uppvispat ägg, strö på vallmofrö och grädda mitt i ugnen 10-12 min. Låt svalna på galler.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept