Våfflor med vintersquash

Familjen Mandelmann

Våfflor med vintersquash

8 ingredienser

Mandelmanns recept på matiga våfflor med rostad vintersquash eller pumpa i.

Ingredienser

portioner
  • 3 dl vintersquash, tärnad (eller pumpa)
  • 1 msk smör

Våffelsmet

  • 25 g jäst
  • 4 dl mjölk
  • 125 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 krm salt

Gräddning

  • smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg squashtärningarna i en ugnsform, klicka på smöret och baka dem i ugnen tills de är mjuka, ca 15 minuter. Mosa eller mixa dem och låt svalna.
  2. Smula jästen till våffelsmeten i en bunke och rör ut den med mjölken. Smält smöret
  3. och låt det svalna.
  4. Blanda ner mjölet och squashen i bunken och rör till en jämn smet. Rör i smöret och
  5. låt smeten jäsa i 20 minuter.
  6. Nu är det bara att hetta upp våffeljärnet, lägga i en klick smör och grädda våfflor på
  7. löpande band.