Våfflor med hjortronsylt

Våfflor med hjortronsylt
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Våfflor med hjortronsylt

7 ingredienser

För att våfflorna verkligen ska bli varaktigt frasiga får inga ägg ingå i smeten! Grädda i våffeljärn och njut dem nygräddade med vispad grädde och sylt. Vi valde hjortronsylt. Våffeldagen är den 25:e mars.

Ingredienser

portioner
  • 75 g smör + till gräddning
  • 2 dl vichyvatten, iskallt
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • strösocker
  • grädde, vispad
  • bärsylt

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop vichyvatten och mjöl och rör ner smöret. Vispa grädden och vänd med lätt hand ner den i smeten.
  2. Hetta upp våffeljärnet med lite smör och grädda våfflorna. Lägg de färdiga våfflorna på galler så att de behåller frasigheten, trava upp dem i ”torn” först vid serveringen.
  3. Servera med socker, vispad grädde och en god sylt gjord på hjortron eller hallon.