Våffelhjärtan med rensteksröra

Våffelhjärtan med rensteksröra
Foto: TV4

Som omväxling till toast är det trevligt att servera våffelhjärtan. Särskilt bra passar det om det är din älskling du ska bjuda på något gott.

19 mars 2010
4

Du behöver

Våfflor:

  • 100 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 10 g jäst
  • 1 tsk smör
  • Fyllning:
  • 150 g rökt renstek
  • 50 g ishavrom
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk riven pepparrot
  • Till garnering:
  • blandad sallat
  • 0,5 orange paprika

Gör så här

  1. Våfflor: Värm mjölken till 37°. Rör ut jästen i hälften av mjölken. Rör ner mjölet, lite i taget och rör till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken. Låt smeten jäsa i rumstemperatur i 30 minuter. Smält 50 g smör och låt det svalna. Blanda ner det avsvalnade smöret. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen med smör och grädda en våffla. Beräkna 3/4 dl smet till en våffla. Du behöver inte smörja järnet mellan de övriga våfflorna.
  2. Rensteksröra: Vispa grädden och tillsätt pepparrot. Strimla renteken fint och rör ner den. Rör ner 40 g ishavsrom och spar resten till garnering.
  3. Skölj salladen och tärna paprikan. Byt våfflorna i hjärtan. Fyll våfflan med pepparrotsgrädden och renstek. Toppa med lite ishavsrom. Garnera med sallad och paprika.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept