Våffelhjärtan med rensteksröra

Våffelhjärtan med rensteksröra
Foto: TV4

Som omväxling till toast är det trevligt att servera våffelhjärtan. Särskilt bra passar det om det är din älskling du ska bjuda på något gott.

19 mars 2010
Visa mer
4

Du behöver

Våfflor:

  • 100 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 10 g jäst
  • 1 tsk smör
  • Fyllning:
  • 150 g rökt renstek
  • 50 g ishavrom
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk riven pepparrot
  • Till garnering:
  • blandad sallat
  • 0,5 orange paprika

Gör så här

  1. Våfflor: Värm mjölken till 37°. Rör ut jästen i hälften av mjölken. Rör ner mjölet, lite i taget och rör till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken. Låt smeten jäsa i rumstemperatur i 30 minuter. Smält 50 g smör och låt det svalna. Blanda ner det avsvalnade smöret. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen med smör och grädda en våffla. Beräkna 3/4 dl smet till en våffla. Du behöver inte smörja järnet mellan de övriga våfflorna.
  2. Rensteksröra: Vispa grädden och tillsätt pepparrot. Strimla renteken fint och rör ner den. Rör ner 40 g ishavsrom och spar resten till garnering.
  3. Skölj salladen och tärna paprikan. Byt våfflorna i hjärtan. Fyll våfflan med pepparrotsgrädden och renstek. Toppa med lite ishavsrom. Garnera med sallad och paprika.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept