Dorotea Malmegårds macarons

Vad du kan göra med överbliven äggvita (förutom maränger)

Får du ofta äggvitor över? Misströsta inte! Det finns massor med godsaker att baka som budapestrulle, macarons och biskvier.

1 dl äggvita motsvarar 3 stycken äggvitor. En äggvita från ett medelstort ägg (à 55 gram) väger ca 37 gram.

Går äggvita att frysa?

Ja, äggvita går utmärkt att frysa, och håller sig väldigt, väldigt länge.

Roy Fares ljuvliga budapestrulle

Budapestrulle är en riktig klassiker bland bakelserna. Härlig nötmaräng i en gräddfylld rulltårta. Glutenfri!

Bästa grundreceptet på macarons

Macarons är lika goda att äta som de är, som att använda som komponent i en dessert. Fyll dem med det du älskar - curd, ganache, glass eller smörkräm till exempel. **Spela klippet** för att se hur du gör macarons.

Pistagefinancier med rabarber

Financier är härliga små bakverk med spröd yta och mjuk saftig kaka inuti.

Klassiska mandelbiskvier

Baka de små söta klassikerna och servera i nyponsoppa, kräm eller som tillbehör till glass.

Pavlova med jordgubbar och pistagenötter

Denna klassiska dessert är enkel att göra, vacker att titta på och inte minst väldigt god att äta. Det perfekta valet till ett speciellt tillfälle helt enkelt.

Hemgjorda mums-mums

Roy Fares underbara mums-mums görs på mördegsbotten och doppas i mörk choklad och kokos. Mycket enklare att baka än vad man kan tro!

Kakdrottningens biskvier

Baka egna chokladbiskvier! Här är ett recept på de goda kakorna som är fyllda med chokladsmörkräm.

Frusen marängrulltårta med blåbär

Okej, den innehåller maräng men inte på klassiskt vis.

Bakelser

pinocchiokladdkaka camilla hamid
Camilla H porträtt KH2024
1,5 h + tid i kylskåp
Minipavlova med passionscurd
Halv åtta hos mig logo
1 h 25 min
POPULÄRT
Marabou noblessebakelse ny