Waldorfsallad à la Per Morberg

Waldorfsallad à la Per Morberg
Foto: TV4

En god och klassisk sallad med rotfrukter som passar bra att äta på vintern. Waldorf Hotel i New York är upphovsmakare till det här receptet.

19 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st morot
  • 1 st äpple
  • 0,5 st rotselleri
  • 0,5 st liten kålrot
  • 1 st palsternacka
  • 1 dl gourmet crème fraiche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 3 msk hackade val- eller hasselnötter
  • salladsblad till servering
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och tvätta alla rotfrukter noga. Skär rotfrukterna i mycket tunna strimlor, lägg i en skål. Salta och peppra. Låt stå en timma. (Saltet drar ur vätskan ur rotfrukterna).
  2. Häll av eventuell vätska. Blanda i majonäsen, crème fraichen och de hackade nötterna.
  3. Strimla äpplet sist av allt och blanda i. Smaka av med ev mer salt och peppar.
  4. Lägg några salladsblad i botten på en tallrik och sedan en klick av waldorfblandningen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept