Lax på stengodstallrik

Lax på stengodstallrik
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 400 g lax i tunna skivor
  • 8 schalottenlökar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl hackad dill
  • 1 st citron
  • olivolja
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 1 msk smör
  • 3-4 kokta ägg

Gör så här

  1. Värm tallrikarna (ugnsfasta) i 225 grader ugn, så de blir riktigt varma.
  2. Skiva laxen i 2-4 mm tjocka skivor.
  3. Skala och hacka löken.
  4. Sautera löken i smöret.
  5. Häll över crème fraiche och koka ihop snabbt.
  6. Smaksätt med salt, peppar och hackad dill.
  7. Vid servering
    Tag ut de varma tallrikarna.
  8. Smörj in laxskivorna med lite olivolja på undersidan och lägg på tallrikarna (viktigt att tallrikarna är mycket varma).
  9. Häll över såsen och garnera med hackat kokt ägg.
  10. Vrid några varv på pepparkvarnen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept