Utskuren biff med klyftpotatis

Utskuren biff med klyftpotatis
Foto: TV4

Visst kan man unna sig en rejäl biff även om man vill äta fettsnålt. Biffen tar inte upp något fett vid stekningen. Servera med pepparrotsrasp så förblir biffen ett magert alternativ. Grillad paprika till är överkurs men mycket läckert.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g ryggbiff av nöt
  • 1 kg potatis
  • smör till stekning
  • salt, peppar
  • 3 cm pepparrot
  • 250 g haricots verts
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika

Gör så här

  1. Paprika: Skölj den och lägg på en pappersklädd plåt direkt under grillelementet i ugnen. Sätt på högsta värme. Snurra på paprikorna allteftersom de får svarta blåsor. När paprikorna är helt täckta av blåsor, ta ut dem ur ugnen och lägg i plastpåse. Förslut och dra av skalet när paprikorna svalnat. Strimla paprikorna.
  2. Potatisklyftor: Sätt ugnen på 250°. Skölj potatisen noga men skala den inte. Skär i klyftor. Lägg med skalsidan nedåt i en långpanna. Stek potatisen till vacker färg i ca 25 minuter.
  3. Stek biffen till läcker färg i smöret i het stekpanna. Det tar ca 2 1/2 minut per sida. Krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept