Utflyktsbröd med rädisor och ost

Utflyktsbröd med rädisor och ost
Foto: TV4

Riktigt snabbakade bröd som faktiskt känns nybakta i flera dagar. Du kan förenkla genom att inte rulla bullarna utan bara skära dem i lagom stora och lite oregelbundna bitar. På utflykten fyller vi frallorna med ost och rädisor.

26 januari 2009
Visa mer
16

Du behöver

  • 3 dl mjölk
  • 50 g jäst ( 1 paket)
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk olja
  • 1 dl havregryn
  • 5-6 dl vetemjöl

Pålägg:

  • bordsmargarin
  • 1 knippa rädisor
  • 2 dl riven ost
  • krasse

Gör så här

  1. Deg: Värm mjölken tills den är fingerljummen. Smula i jästen och rör tills jästen löst sig. Rör i salt, olja och havregryn. Arbeta in den mindre mängden vetemjöl. Arbeta kraftigt i 5 minuter med maskin eller 10 minuter med handkraft tills degen är slät och jämn. Låt jäsa övertäckt i 20 minuter tills degen nästan jäst till dubbel storlek.
  2. Ta upp på mjölat bakbord. Knåda några kraftiga tag. Platta eller kavla ut till en platta. Rulla ihop. Skär degen i 12-16 bitar. Lägg på en plåt. Jäs övertäckt i 20-30 minuter.
  3. Värm ugnen till 250°. När degen reser sig snabbt efter ett lätt tryck med pekfingret är det dags att grädda bröden. Sätt in bröden, sänk till 200° och grädda till vacker färg i ca 15 minuter. Låt svalna under en handduk för mjuk skorpa.
  4. Dela frallorna och bre med bordsmargarin. Skiva och strimla rädisorna. Lägg på ost, krasse och rädisor. Kläm ihop och packa i burk med lock.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept