Pasta med skinka och ruccola

Pasta med skinka och ruccola
Foto: Christel Schröder
Pär Nilsson och Christel Schröder
Pär Nilsson och Christel Schröder

Pasta med skinka och ruccola

11 ingredienser

ca 15 min

Pasta med skinksås och rucola. Enkelt och praktiskt när man är ute!

Ingredienser

portioner
  • 200 g rökt skinka, strimlad
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 röd paprika, skivad
  • 50 g pinjenötter (eller solrosfrön)
  • 100 g färskost med vitlökssmak
  • 1 dl vatten
  • 2-3 port pasta, kokt
  • 1 knippe rucolasallad

Smaksättning

  • salt
  • peppar
  • tabasco

Gör så här

  1. Fräs skinka, lök och paprika i olja i en kastrull.
  2. Tillsätt nötter eller frön.
  3. Rör ner färskosten.
  4. Tillsätt vatten.
  5. Smaka av med salt, peppar och tabasco.
  6. Om du använder färdigkokt pasta, lägg i pastan och låt den bli varm.
  7. Lägg i ruccolasalladen och servera genast.