Medelhavspaj

Medelhavspaj
Foto: Christel Schröder
Från Utemat

Paj är gott och enkelt att variera. Denna är fylld med grönsaker och ost. Låt väl smaka!

13 augusti 2008
Visa mer
4

Du behöver

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning

  • 2 st morötter
  • 1 st gul lök
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 st paprika
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk torkad rosmarin
  • 50 g pinjenötter
  • 0,5 dl vatten
  • 250 g fetaost
  • 3 st ägg
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl och salt i en skål.
  3. Lägg i kylskåpskallt margarin skuret i små bitar. Finfördela det i mjölet med en gaffel, med fingertopparna eller i matberedaren till en smulig massa.
  4. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  5. Tryck ut den i en pajform som är ca 25 cm i diameter och grädda i 10 minuter.
  6. Skär morötter, lök, soltorkade tomater och paprika i fina strimlor.
  7. Finhacka vitlöken.
  8. Mortla rosmarinen.
  9. Fräs grönsaker, vitlök, pinjenötter och rosmarin i olja i en stekpanna.
  10. Slå på vatten och låt koka ihop i 5 minuter. Smaka av med salt, farinsocker och tabasco.
  11. Lägg blandningen i pajskalet.
  12. Skär fetaosten i bitar och tryck ner dem i fyllningen.
  13. Vispa ihop ägg, mjölk och salt. Häll äggstanningen i formen.
  14. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter eller tills pajen fått fin färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept