Jordgubbspaj

6

Du behöver

Deg

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 100 g smör
  • 1 st ägg

Fyllning

  • 250 g skivade jordgubbar
  • 3 dl gräddfil
  • 2 st ägg
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker

Garnering

  • några skivade jordgubbar
  • några blad citronmeliss

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål. Lägg i kylskåpskallt smör skuret i små bitar. Finfördela smöret i mjölet med en gaffel, med fingertopparna eller i matberedaren till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform som är ca 25 cm i diameter och grädda i 10 minuter. Fördela jordgubbarna till fyllningen ovanpå. Rör ihop gräddfil, ägg, socker och vaniljsocker. Häll smeten över jordgubbarna. Grädda i 30-40 minuter. Garnera med skivade jordgubbar och citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept