Glassbakelser

Glassbakelser
Foto: Christel Schr�der

Du behöver

Bakelsebotten

  • 6 st ägg
  • 6 dl socker
  • 2 dl hett vatten
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver

Garnering

  • 7,5 dl glass
  • 1,5 dl grädde
  • 3-4 dl mosade bär
  • några hela bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en mellanstor långpanna, ca 25x35 cm. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vattnet lite i taget i slutet av vispningen. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen. Grädda genast i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Låt bakelsebottnen svalna något innan den stjälps upp. Skär i mindre rutor.
  2. Låt glassen mjukna något. Vispa grädden och blanda den och bären med glassen. Frys blandningen en stund och bred sedan glassen på sockerkaksrutorna. Dekorera slutligen med några hela bär.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept