Gröna ärter med färsk mynta

Gröna ärter med färsk mynta
Foto: TV4

Gröna ärter med färsk mynta

Av: Usha Ananthakrishan

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

Ett nyttigt och gott tilltugg, gärna till indisk mat. Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

  • 1 gul lök, tärnad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 knippe färsk mynta, bladad och hackad
  • 2 chilifrukter, finhackade
  • 0,5 kg gröna ärtor
  • salt
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk hela svarta senapsfrön
  • 1 msk svartpeppar, grovmalen

Gör så här

  1. Värm olja i en wokpanna. När den är het, lägg i svart senapsfrö, vänta en ½ minut tills det börja fräsa; lägg i gul lök, vitlök, chili och fräs tills löken har fått lite färg. Lägg i tinade ärter och smaksätt med salt. Rör om. Det tar 4-5 minuter eller mindre för ärterna att bli klara. Smaksätt med grovmalen svartpeppar och färsk mynta. Rör om ordentligt. Klart att servera.