Svamppannkakor

6

Du behöver

  • 1,5 dl (90 g) italienskt 00-mjöl eller vanligt vetemjöl
  • 1,5 dl standardmjölk
  • 2 stora ägg, uppvispade
  • 85 g osaltat smör, smält
  • nyriven parmesan
  • Fyllning
  • 50 g osaltat smör
  • 2 schalottenlökar, skalade och finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och krossad
  • 375 g ängsschampinjoner, torkade och skivade
  • 125 g blandad vild svamp, rensad och skivad
  • 225 g mozzarella, tärnad
  • 125 g blandad vild svamp, rensad och skivad
  • 225 g mozzarella, tärnad
  • 85 g parmesan, riven
  • 225 g ricotta
  • en näve färsk basilika, riven havssalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Gör först fyllningen. Smält smöret i en stor stekpanna, lägg i schalottenlök, vitlök, de båda svampsorterna och fräs tills allt är gyllenbrunt. Rör om hela tiden. Häll svampröran i en skål och blanda med resten av ingredienserna till fyllningen. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  2. Sätt ugnen på 180°
  3. Blanda mjöl och mjölk i en skål. Tillsätt äggen och en nypa salt och vispa samman. Häll smeten genom ett durkslag. Pensla en tjockbottnad stekpanna (30 cm i diameter) med smält smör och ställ den på medelvärme. Häll en liten slev smet i pannan och grädda en tunn pannkaka. Gör på samma sätt med resten av smeten. När crépsen stekts på båda sidor lägger man den på en tallrik – en tallrik för varje crepe.
  4. Lägg en sked fyllning mitt på varje pannkaka och vik ihop två kanter så att de möts på mitten. Vik sedan över de båda andra kanterna så att det blir ett paket. Lägg paketen med öppningen nedåt i en smord ugnsform. Pensla med resten av smöret och strö parmesan över.
  5. Grädda i ugnen i 10-15 minuter. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept