Risotto med pancetta, salvia och parmesan

4

Du behöver

  • 2 små gula lökar eller8 schalottenlökar, skaladeoch finhackade
  • 150 g tärnad pancetta
  • 125 g osaltat smör
  • 300 g risottoris
  • 1,5 liter varm kycklingbuljong
  • färska, medelstora salviablad, hackade
  • 100 g parmesan, riven havssalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Smält 100 g smör i en kastrull och fräs sedan lök och pancetta mjuka, cirka 5 minuter.
  2. Häll i riset och rör om i någon minut medan det får fräsa i smöret. Häll i en skopa het buljong och låt riset sjuda, tillsätt ytterligare en eller två skopor i taget vartefter buljongen kokar in. Tillsätt salvian. Låt det koka under omrörning tills all buljong kokat in.
  3. Rör ner resten av smöret och all parmesan, smaksätt med salt och peppar. Risotton ska vara "al onda" som vågor på havet.
  4. Ta kastrullen från värmen och låt risotton stå med lock i 4 minuter innan den serveras.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept