Grillad rökt mozzarella, rossisallad och pancetta

4

Du behöver

  • 2 medelstora huvuden rossisallad
  • 1 msk olivolja
  • 8 skivor pancetta
  • 4 tjocka skivor rökt mozzarella
  • 2 msk fruktig extra fin jungfruolja
  • havssalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj rossisalladen och torka den med hushållspapper. Skär varje huvud i fyra klyftor. Skär inte bort rotfästet som jhälper till att hålla ihop bladen.
  2. Värm upp en grillpanna av gjutjärn i 5 minuter. Pensla rossin med olivolja och lägg i pannan. Lägg på pancettaskivorna och grilla tillsammans i cirka 3 minuter på varje sida, eler tills rossin är mjuk. (På så vis absorberar salladen den rökta smaken från pancettan). Ta upp ur pannan.
  3. Höj värmen. Grilla mozarellaskivorna hastigt så att det blir grillränder på ytan.
  4. Lägg två salladsklyftor på varje tallrik. Toppa med två pancettaskivor och en skiva grillad ost. Rinmgla på lite god olja och strö salt och peppar över.
  5. Det här är ett recept från boken Trattoria av Ursula Ferrigno utgiven på Prisma förlag 2006.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept