Andreas Penne med ruccola och tomatsås

5

Du behöver

  • 16 färska tomater, skållade, skalade, urkärnade och tärnade.
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
  • 2-3 msk olivolja
  • en näve färsk basilika, riven havssalt och nymalen svartpeppar
  • 400 g penne
  • 16 ruccolablad, strimlade
  • 115 g parmesan

Gör så här

  1. Blanda tomater, vitlök, olja och basilika i en stor skål och smaka av med salt och peppar. Låt stå och vila.
  2. Koka pastan i saltat vatten tills den är al dente. Häll av vattnet men spara 2 dl. Vänd ner pastan i skålen med tomatröran. Blanda väl. Lägg i ruccola och parmesan. Blanda och smaka av med salt och peppar, tillsätt lite pastavatten om du vill ha en tunnare sås.
  3. Servera lite extra nyriven parmesan vid sidan av om så önskas.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept