Korv på Enköpingsvis

Korv på Enköpingsvis
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 2 st fläsk-/köttkorvar (à ca 300 g)

Omosat rotmos

  • 0,5 st kålrot (400 g)
  • 2 st morötter (300 g)
  • 4 msk hackad persilja
  • 2 msk rostade hasselnötter (ev hackade)
  • 1 msk färskpressad citronjuice

Palsternackspuré

  • 2 st palsternackor (ca 200 g)
  • 1 st potatis (ca 100 g)
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 dl lätt crème fraiche

Gör så här

  1. Omosat rotmos: Skala kålroten och morötter. Skär dom i ca 5 cm långa stavar.
  2. Koka dem i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. Låt vattnet rinna av.
  3. Stek rotfruktsstavarna i 1 msk olivolja. Strö över persilja och hasselnötter. Smaka av med ½ tsk salt och citronjuice.
  4. Palsternackspuré: Skala palsternackan och potatis, skär dem i bitar. Koka dem i mjölken tills de är mjuka.
  5. Mosa dem och blanda med crème fraiche. Smaka av med ½ tsk salt och 2 krm peppar.
  6. Koka korven enligt anvisning på förpackningen.
  7. Servera rotfrukterna och palsternackspurén till korven. Som alternativ till korv, servera gärna med fläsklägg.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept