Ungkarlens goda macka

Ungkarlens goda macka
Foto: TV4

Hur har denna smörgås fått sitt namn? Kanske för att den är så lätt att göra och får lite extra sting av ädelosten. En smak som säkert tilltalar de flesta.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor formfranska
  • smör eller margarin
  • 4 skivor skinka, kokt eller lättrökt
  • 2 st päron, stora, väl mogna
  • 1 bit ädelost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Rosta brödskivorna lätt och bred på margarin.
  2. Lägg på skinkskivorna (ganska tjocka, som till bräckning).
  3. Halvera päronen, tag bort stjälk och kärnhus. Skala bara om skalet är fult. Skiva päronhalvorna, lägg en på var skinkskiva.
  4. Skiva osten tunt, täck päronen (går lättast med en varm kniv). Gratinera tills osten smält och fått fin färg 6-8 min. Använd gärna bakplåtspapper, eftersom osten rinner.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept