Ulrikas lavendeldröm med blåbärsfyllning

8 - 10
8 - 10

Du behöver

  • 10 torkade dadlar
  • 6 torkade fikon
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl mandel
  • 1 msk kokosolja
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver

Fyllning

  • 3 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl sukrin
  • 2,5 dl kesella vanilj
  • 2 dl blåbär

Topping

  • 1 dl kokosolja
  • 1 dl kakao
  • 2 msk sukrin
  • färska lavendelblommor

Gör så här

  1. Lägg dadlar, fikon och mandelmjöl i en matberedare och kör till en smet. Tillsätt mandel, kokosolja, kakao och vanilj och pulsa ihop det så att mandeln fortfarande är i bitar.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform och tryck ut smeten i formen. Ställ kallt.
  3. Blötlägg gelatinbladen och koka upp grädden med sukrin. Låt svalna, krama ur gelatinbladen och tillsätt dessa till gräddblandningen. Vispa ner gelatinbladen så att de löser upp sig i grädden.
  4. Tillsätt kesella och blåbär och rör runt så att fyllningen bli härligt blåfärgad. Fördela fyllningen över bottnen och ställ kallt.
  5. Smält kokosolja i ett vattenbad och tillsätt kakao och sukrin. Låt svalna något och fördela sedan chokladtoppingen på kakan. Dekorera med lavendelblommor och ställ kallt till servering
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept