Pumpkin cheesecake

8

Du behöver

Tårtbotten:

  • 4 dl malda pepparkakor (torra)
  • 6 msk smält smör
  • Fyllning:
  • 400 g Philadelphiaost
  • 1,2 dl socker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 st ägg
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl pumpa på burk
  • 1 dl brunt socker, finrives
  • 1 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk malen kryddpeppar

Gör så här

  1. Blanda de malda pepparkakorna med smöret och placera det i en form med löstagbara kanter. Tryck till så att det blir kompakt.
  2. Vispa upp philadelphiaosten med sockret så att det blir mjukt och luftigt. Tillsätt grädde, crème fraiche, 1 ägg, 1 äggula, citronsaften och vaniljsockret. Vispa ihop allt så att det blandas väl. Tag undan 3 dl av smeten. Tillsätt pumpan och alla kryddorna i resten av smeten och blanda väl. Slå den mörka smeten över pepparkaksbotten. Tillsätt den ljusa och melera kakan med en gaffel.
  3. Baka kakan i 175 gradig värme i 1 tim 15 min eller tills sidorna har stelnat men mitten är lite lös. Låt kakan svalna. Ta bort kakformen. Plasta och låt stå i kylskåp minst 1 tim innan den serveras.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept