Brässerad kålrabbi

4

Du behöver

  • 2 stora kålrabbi
  • 2 msk grönsaksbuljong
  • 2 stycken hackade schalottenlök
  • 1 liter vatten

Sås

  • 1 gul mangold
  • buljong från koket av kålrabbi
  • 5 dl grädde
  • potatispuré
  • 10 stycken röd-gulöga alt. mandelpotatis.
  • 1 .5 dl grädde
  • 40 g smör
  • vinägrett
  • 0,25 dl kokta linser
  • 0,25 dl kokta quinoa
  • 2 msk ramslöksbär/kapris
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 5 blad bladpersilja
  • 8 stycken toppmurklor
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Skala kålen och skär den i mindre bitar. Fräs löken, tillsätt vatten och buljong. Låt kålen försiktigt koka i ca 2 timmar eller tills de känns mjuka.
  2. Ansa mangolden fri från blad. Skär ner den i mindre bitar. Koka mangolden i buljongen tills den är mjuk. Tillsätt grädden och koka upp. Mixa därefter allt i ett mixerglas. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka potatisen försiktigt tills den är mjuk. Låt den därefter ånga av väl. Koka upp grädde och smör. Passera eller pressa potatisen och tillsätt gräddmjölken. Rör om till en slät puré. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda linser, quinoa och ramslöksbär i rapsoljan och vinägern. Smaka av med salt och peppar samt fint strimlad persilja.
  5. Vid servering, stek toppmurklorna i smöret. Smaka av med salt och peppar. Garnera anrättningen med toppmurklorna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept