Sallad på cannellinibönor och färsk rosmarin

30 min
4
30 min
4

Du behöver

  • 1 st rödlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 st morötter
  • 2 st selleristjälkar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk, hackad rosmarin
  • 1 st chilifrukt
  • 0,5 dl vatten
  • 1 burk cannellinibönor, cirka 400 g
  • 10 st soltorkade tomater
  • 250 g mozzarella
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 50 g rucolasallat

Gör så här

  1. Finstrimla rödlöken och stek den lätt i olivoljan i en kastrull. Skär morötter och selleri i fina skivor och finhacka vitlök, rosmarin och urkärnad chilifrukt.
  2. Låt alltihop steka med på medelvärme i ett par minuter och salta. Häll över vattnet, lägg på ett lock och låt sjuda ett par minuter. Grönsakerna får inte bli för mjuka utan ska behålla sin spänst.
  3. Ta av kastrullen från värmen och rör ner avrunna bönor, strimlade tomater, tärnad mozzarella och vinäger. Smaka av med salt. Lägg upp alltihop på ett fat och garnera med sallaten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept