Pastasallad med rostad paprika och chèvre

Pastasallad med rostad paprika och chèvre
Foto: Martin Skredsvik
Ulrika JislandAnna Jonassen
Ulrika JislandAnna Jonassen

Pastasallad med rostad paprika och chèvre

Av: Ulrika Jisland, Anna Jonassen

Från: Mat i blomstertid

13 ingredienser

Pastasallad är en bra bas på det gående bordet. /Anna & Ulrika

Receptet är hämtat ur boken Mat i blomstertid.

Lägg de varma paprikorna i en skål och täck med plast, då går det lättare att få av skalet när de svalnat.

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula paprikor
  • 1 msk olivolja
  • 6 port pasta (t ex farfalle)
  • 300 g chèvreost
  • 200 g babyspenat
  • 2-2,5 dl valnötter

dressing

  • 1 dl olivolja
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk grovkornig senap
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Kärna ur paprikorna och dela var och en i 4 lika stora delar.
  3. Lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper, pensla på lite olivolja och rosta i mitten av ugnen i 7–10 minuter. Paprikorna ska få mörk färg, skalet ska nästan bli svart och bubbla.
  4. Koka under tiden pastan enligt anvisning på förpackningen.
  5. Låt paprikabitarna svalna något och dra sedan av skalet och skär dem i mindre bitar.
  6. Häll upp pastan i en stor skål, lägg i paprikan och spenaten, smula på osten och strö över valnötterna.
  7. Rör ihop dressingen och ringla den över pastasalladen.