Pastasallad med rostad paprika och chèvre

6 - 8
Pastasallad med rostad paprika och chèvre
Foto: Martin Skredsvik

Pastasallad är en bra bas på det gående bordet. /Anna & Ulrika
Receptet är hämtat ur boken Mat i blomstertid.

Lägg de varma paprikorna i en skål och täck med plast, då går det lättare att få av skalet när de svalnat.

Läs mer om kokboken Mat i blomstertid

5 augusti 2010
Visa mer
6 - 8

Du behöver

  • 2 st röda paprikor
  • 2 st gula paprikor
  • 1 msk olivolja
  • Pasta till 6 personer, tex farfalle
  • 300 g chèvre
  • 200 g babyspenat
  • 2–2.5 dl valnötter

Dressing

  • 1 dl olivolja
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk grovkornig senap
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Kärna ur paprikorna och dela var och en i 4 lika stora delar.
  3. Lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper, pensla på lite olivolja och rosta i mitten av ugnen i 7–10 minuter. Paprikorna ska få mörk färg, skalet ska nästan bli svart och bubbla.
  4. Koka under tiden pastan enligt anvisning på förpackningen.
  5. Låt paprikabitarna svalna något och dra sedan av skalet och skär dem i mindre bitar.
  6. Häll upp pastan i en stor skål, lägg i paprikan och spenaten, smula på osten och strö över valnötterna.
  7. Rör ihop dressingen och ringla den över pastasalladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept