Pasta med fläskfilé, parmaskinka och pesto

Pasta med fläskfilé, parmaskinka och pesto
Foto: Martin Skredsvik

Det är väldigt smidigt med rätter där man kan lägga upp allt på ett och samma fat. Dels ser det generöst och aptitligt ut, dels sparar man en massa onödig disk. Receptet är hämtat ur boken Mat i blomstertid.

Läs mer om kokboken

Mat i blomstertid

.

4 februari 2011
Visa mer
6

Du behöver

  • Pasta till 6 portioner, tex tagliatelle
  • 800 g–1 kg fläskfilé
  • 1.5–2 hg parmaskinka
  • 22 st körsbärstomater, ca
  • 1-2 nävar ruccolasallat
  • 0,5 dl cashewnötter, ca
  • smör till stekning
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Krämig pesto

  • 1 kruka basilika
  • 2 dl parmesanost, grovriven
  • 2 dl cashewnötter, ca
  • 2 msk olivolja
  • 1-2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • Peppar, efter smak
  • Salt, ev, efter smak

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Stek under tiden fläskfilén i smör.
  3. Salta och peppra.
  4. Kör basilika, parmesanost, cashewnötter och olja i en matberedare till en slät sås. Spara några hela blad av basilikan och lite parmesanost till servering.
  5. Finhacka eller pressa ner vitlöken och avsluta med att röra i matlagningsgrädden.
  6. Smaka av med peppar och eventuellt lite salt. Både parmesanosten och nötterna är salta – var försiktig så att det inte blir för mycket.
  7. Värm peston i en kastrull före servering.
  8. Lägg upp den nykokta pastan på ett stort fat och häll på peston.
  9. Blanda runt och lägg på kött, skinka, tomater i halvor och sallat.
  10. Strö över grovt hackade cashewnötter och lite grovriven eller hyvlad parmesan.
  11. Avsluta gärna med några hela, fina basilikablad som dekoration.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept