Honungsgrillad entrecote med äppel- och rädissallad

Honungsgrillad entrecote med äppel- och rädissallad
Foto: Martin Skredsvik
Ulrika JislandAnna Jonassen
Ulrika JislandAnna Jonassen

Honungsgrillad entrecote med äppel- och rädissallad

Av: Ulrika Jisland, Anna Jonassen

Från: Mat i blomstertid

15 ingredienser

Vissa smaker är som gjorda för varandra och man säger ibland att de gifter sig. Så är verkligen fallet med äpple och pepparrot./Anna och Ulrika

Receptet är hämtat ur boken Mat i blomstertid.

Ingredienser

portioner

Kött

  • 600-800 g entrecôte, i skivor
  • 2 msk honung
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Äppel- och rädissallad

  • 2 röda äpplen
  • 1 knippe rädisa
  • 1 dl rucolasallad
  • 0,5 granatäpple
  • färsk pepparrot (efter smak)

dressing

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

Kött

  1. Pensla entrecoteskivorna med honung, salta och peppra.
  2. Grilla dem på utegrillen eller stek dem i en grillpanna på spisen, 2–3 minuter på varje sida beroende på hur tjocka skivorna är och på hur välstekt man önskar att köttet ska vara.

Sallad

  1. Kärna ur och skiva äpplena.
  2. Skär även rädisorna i skivor.
  3. Lägg upp på ett fat tillsammans med sallaten.
  4. Ta det halva granatäpplet och kläm till det lite så att kärnorna lättare lossnar.
  5. Vänd sedan frukten över fatet och banka ut kärnorna över äpplena och rädisorna med hjälp av en träslev.
  6. Riv pepparrot på den finare delen av ett rivjärn och strö på.

Dressing

  1. Blanda ingredienserna till dressingen och skvätt den sedan över salladen.