Ulrikas snabba krabb- och persiljepasta

20 min
4
Ulrikas snabba krabb- och persiljepasta
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Krabba på burk använder man kanske inte så ofta, men den ska inte underskattas. Den är billig och kan enkelt förvaras hemma i skafferiet.

26 oktober 2010
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 50 g smör
  • 1,5 st vitlöksklyftor
  • 1 st chilifrukt
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 120 g krabbkött
  • 4 portioner spaghetti
  • parmesanost
  • salt
  • citron till servering

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Finhacka vitlök och urkärnad chilifrukt och fräs dem i smöret utan att det tar färg.
  2. Strö i persiljan, tillsätt citronsaften och rör till sist ner krabbköttet. Smaka av med salt.
  3. Koka spaghettin, lägg upp den på ett stort fat och blanda i krabbröran. Avsluta med hyvlad eller riven parmesanost. Servera med en klyfta citron.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept