Hälleflundra marinerad i champagne- och hummervinägrett med tomat och örter

30 min
4
30 min
4

Du behöver

  • 200 g färsk hälleflundrafilé, skuren i tunna skivor
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Champagne- och hummervinägrett:

  • 0,5 dl god, kraftig hummerfond
  • 1,5 msk champagnevinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk finrivet apelsinskal
  • 1 st hummer (köttet, nedskuret i mindre bitar)
  • salt
  • peppar

Garnityr:

  • 8 st röda cocktailtomater, skalade
  • 1 bit gurka, skalad, urkärnad och nedskuren
  • 2 msk gröna ärtor, utan skal
  • 1 dl små blomkålsbukertter, kokta
  • 1 bit blekselleri, tunt skivad på längden
  • 2 msk olivolja
  • plockade örter efter smak tex, körvel, dragon, dill, persilja

Gör så här

  1. Lägg hälleflundran på tallrikar och pensla på olivolja och krydda med salt och peppar.
  2. Blanda samtliga garnityrgrönsaker utom örterna med olivolja och smaka av med salt och peppar, fördela på tallrikarna.
  3. Blanda ihop vinägretten och vänd ner hummerköttet. Häll försiktigt på tallrikarna och avsluta med de plockade örterna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept