Laxtallrik med rosépeppar, lime och selleri samt Bresaola med björnbär och chévre

40 min
6
Från Nyhetsmorgon

En fräsch förrätt, varmrätt eller gott tillbehör i buffén.

25 augusti 2008
Visa mer
40 min
6

Du behöver

Laxen:

  • 800 g färskrökt lax i skivor
  • 2 st limefrukter
  • 0,5 dl rosépeppar
  • 4 stjälkar stjälkselleri

Bresaola med björnbär och chèvre

  • 400 g tunt skivad bresaola
  • 50 g sallat, t.ex. machésallat eller rucolasallat
  • 3 dl frysta björnbär
  • 1 dl valnötter
  • 2 msk flytande honung
  • 4 st färska fikon
  • 100 g chèvre

Dressing:

  • 3 msk olivolja
  • 2 msk av saften från de tinade björnbären
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg upp laxskivorna på ett stort fat. Tvätta limen och strimla skalet, gärna med hjälp av en skalstrimlare (zestjärn). Pressa limen över laxskivorna.
  2. Häll på rosépepparkornen och limeskalen. Skiva stjälksellerin fint och strö över.
  3. Lägg upp köttet på ett serveringsfat tillsammans med sallaten. Låt björnbären ligga och tina en stund i en skål.
  4. Lägg valnötterna i en ugnsfast form och ringla över honungen. Rosta dem i mitten av ugnen i 2–3 minuter. Ta ut och rör runt och se till att honungen fördelas jämnt över nötterna
  5. Strö nötterna och väl avrunna björnbär över köttet. Lägg på fikonen i klyftor.
  6. Blanda ihop ingredienserna till dressingen och stänk den över alltihop. Avsluta med att smula på osten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept