Kanelpannacotta med glöggkokta äpplen

Du behöver

  • 4 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2,5 msk socker
  • 2 msk mald kanel
  • 1,5 gelatinblad
  • 2 fasta äpplen
  • 3 dl vit eller röd glögg
  • 1 dl vit sirap eller socker

Gör så här

  1. Koka upp mjölk, grädde, socker och kanel och rör ner gelatinbladen .
  2. Fyll i små glas låt stelna i kyl minst 5 timmar.
  3. Koka ihop vit eller röd glögg med sirap eller socker och låt det kokas ner tills hälften av vätskan återstår.
  4. Finhacka 2 fasta, svenska äpplen och blanda med i glöggmarinaden.
  5. Toppa pannacottan med äpplena och njut!
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept