Sommarkyckling med dillsås & primörer

4

Du behöver

  • 4 kycklingfilé
  • 2 st gula lökar
  • 1 stor morot
  • 10 st vitpepparkorn
  • dillstjälkar
  • 3 liter vatten
  • hönsbuljong frän tärning
  • salt
  • ---------------------------
  • 7 dl buljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 5 msk ättika
  • 1 stort knippe dillsocker
  • majzenamjöl
  • salt och vitpeppar
  • ---------------------------
  • 8 gröna sparrisar
  • 4 späda morötter
  • 1 Paket sockerärtor

Gör så här

  1. Sommarkyckling:
  2. Koka upp vatten med kryddor & buljong. Koka sedan kycklingen ca 10 minuter beroende på storlek, kolla gärna så den är klar. Plocka sedan upp kycklingen och koka ner buljongen tills ca7 dl återstår sila av och spar buljongen.
  3. Dillsåsen:
  4. Koka upp buljong & grädde smaka av med ättika och socker efter egen smak red av med majzenamjölet till en simmig konsistens smaka av med salt & peppar.
  5. Primörer:
  6. Skala sparrisen och skär av dom ca 1 cm i ändan, skala även morötterna. Koka grönsakerna i saltat vatten i omgångar (dock i samma vatten går bra) då dessa kräver olika lång koktid.
  7. Dela kycklingen på längden och tillsätt dessa , Tillsätt sedan primörerna som skall vara förkokta.
  8. Servera sedan den härliga kycklinganrättning med nykokt färsk potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept